Choď na obsah Choď na menu
 


  Prispôsobenie sa živočíchov vrámci druhu nieje výsledkom náhodnej tvorby nových génov (...a z toho plynúceho nového fenotypu), ale všetko toto už bolo od stvorenia prítomné v genome pre daný druh. -Príslušné gény sa IBA zapínajú určitým spôsobom PODĽA POTREBY. -Príkladom tohoto môžu byť napríklad rozdielne zobáky piniek žijucich na Galapágách, ako o tom výstižne hovorí tento 5 minutový úryvok z videodokumentu "co Darwin nemohl vědět", zaznamenaný z tv Spektrum. (...bolo tam aj viac príkladov génových prepínačov, avšak len týchto 5 minút bolo venovaných povestným Darwinovým pinkám...) -Odlišné varianty piniek vznikajú iba vďaka činnosti génových spínačov a nie vďaka náhodným mutáciám.

 

...Z Viasat History tiež prinášam úryvok z dokumentu ktorý dokazuje, že zmeny piniek sa odohrávajú už v priebehu jedného roka. -Všetko záleží na množstve a zložení stravy:

 Celý dokument:

 ...Prepínanie génov sa uplatňuje aj v prípade niektorých druhov kobyliek, ktoré za normálnych okolností vyzerajú normálne, ale za istých okolností zmenia svoj tvar a chovanie. Potom vo veľkom počte ničia úrodu, a stávajú sa nebezpečné. Túto skutočnosť spôsobuje zapnutie génov, ako to vidno v nasledujúcom krátkom videu: